Munkaügy, külföldiek munkavállalása


Miért választja az emberek többsége a munkaviszonyt, amikor a magyar jogban sokkal kedvezőbb, olcsóbb, teljesítmény orientáltabb foglalkoztatási jogviszonyok vannak? Ugyanazért, amiért az emberek többsége még ma is azt hiszi, hogy a gázfűtés olcsóbb, mint a villany: mert nem mozdulnak ki a komfortzónájukból, nem tájékozódnak és a megszokott sablonok között élnek. Az állam hátradőlhet, a legmagasabb költségvetési bevételt, a bérjárulékokat ugyanis ennek köszönheti. Minden más adóbevételnél több pénz folyik be az államkasszába a munkaviszonyból… Gondolta volna, hogy a jogalkotó megalkotott egy lehetőséget, hogy a bérköltség a nettó jövedelem 100%-áról 10%-ra csökkenjen, és nem élt vele több ember, mint az adózók 4%-a? 

Teljes körű ügyvédi szolgáltatásokat (tanácsadás, képviselet, szerződések szerkesztése és véleményezése) nyújtunk munkaügy, továbbá az egyéb, nem munkajogi foglalkoztatási jogviszonyok területén, amelyben az emberek munkát végeznek. Miért érdemes munkaügyekben hozzánk fordulnia?

  • Tudatos tervezés hiányában a munkabért akár 100%-os adó is terhelheti, vagyis az államnak éppen annyit kell befizetni különböző adók-, járulékok jogcímén, mint amennyit a munkavállaló kap. 
  • A megbízhatatlan, internetes forrásból származó, széles körben elterjedt sablon munkaszerződések  sem a munkáltatót, sem a munkavállalót nem védik meg arra az esetre, ha a kapcsolat megromlik, így a kelleténél jóval több munkaszerződés köt ki a bíróságokon, hosszas munkaügyi perekhez vezetve. 
  • A Varga Ügyvédi Társulás a vállalkozási szférában létesített munkaviszonyok- és egyéb foglalkoztatási jogviszonyok-, továbbá a külföldiek magyarországi foglalkoztatásának, a munkavállalási engedélyek és a bevándorlási jog szakértője. 

Munkavállaló külföldről a hiányszakmákban

Magyarországon ma 85.000, igen, nyolcvanötezer olyan munkahely van, amelyet tartósan nem sikerül megfelelő minpségű munkavállalóval betölteni. A Kormány felismerte, hogy az oktatási rendszer külső segítség hiányában több, mint tíz éve nem tud lépést tartani a valós piaci igényekkel, és nem tud a magyar fiataloknak olyan minőségű képzést és diplomát adni, amellyel munkába állhatnának. Az oktatási rendszer gyökeres átalakítás előtt áll, amelyben meg fogják tizedelni a valós értékkel nem bíró tárgyak számát, és több gyakorlatot építenek a rendszerbe. Az elkövetkezendő öt évben az a cég juthat minőségi munkaerőhöz, aki a nemzetközi munkaerő piac felé is nyit. Ha Ön munkáltató vagy humán erőforrás menedzsmenttel foglalkozik, esetleg fejvadász, keressen minket díj- és kötelezettség mentesen egy konzultációra, hogy elmondhassuk Önnek, miként tud profitálni a nemzetközi trendekből. 

Valahol él egy fiatal, tehetséges, jó hozzáállású, képzett jelentkező, aki az Ön által meghirdetett pozícióról álmodik, de elveszik az információk tengerében. Mi segítünk hozzá eljuttatni a palackpostát, és idehozzuk Magyarországra, tartózkodási- és munkavállalási engedéllyel együtt, Önnek pedig már csak annyi feladata van, hogy az első munkanapon fogadja.