A Varga Ügyvédi Társulás a hagyományos ingatlan ügyvédi tevékenység (adásvételek bonyolítása) mellett ingatlan értékesítéssel- és közvetítéssel is foglalkozik.


Az egészen hétköznapi, egészen egyszerű ingatlanügyletektől az összetett, nagy értékű, komplex ügyletekig Ön számíthat ránk. Az ingatlan értékéhez, és az ingatlanügyletekkel (igen, még a legegyszerűbb ügyletekkel is) járó kockázat mértékéhez képest nagyon kevés az a különbség, ami az egyik és a másik ügyvéd munkadíja között van. Ön akkor számíthat kockázatmentes, a tervezett célnak megfelelő eredményre és határidőre, ha a minőség az elsődleges szempont. Mit foglal magába egy ingatlanügylet ügyvédi lebonyolítása a Varga Ügyvédi Társulásnál?

Az ingatlan jogi hátterének tisztázása – tulajdoni lap, okiratok, amelyek egyes bejegyzések mögött a földhivatalból beszerezhetőek, társasházi alapító okirat tartalmának tisztázása

A felek között minden lényeges kérdésben a megállapodás tisztázása – a szerződés kölcsönös feltételeit a legapróbb részletekig tisztázzuk, hogy mindkét fél pontosan tudja, mihez van joga, mi a kötelezettsége, és mi után mi következik. Ha látszólag egy kérdésben nincs megegyezés, tárgyalási tapasztalatunk segít elfogadtatni a kompromisszumot, amely mindkét félnek jó.

A szerződés tervezése, a szövegtervezet egyeztetése a felekkel – Nálunk nem az aláírásakor fogja először látni a szerződést, hanem az aláíráskor már úgy fogja érezni, részt vett annak megalkotásában. A szerződés tervezetét már sokkal az aláírása előtt mindkét fél megkapja, így tisztázhatók az esetleges kérdések, és elpre láthatja, mit fog aláírni.

Az okirat ellenjegyzése – Az okirat ellenjegyzése tartalmaz egy felelősségbiztosítást, amely garanciát nyújt Önnek a hibátlan teljesítésre.

Ügyvédi letét – Az ügyvédi letét célja, hogy mindkét fél számára biztosítékot jelentsen. Készpénz és okirat is kerülhet ügyvédi letétbe, addig, amíg kifizetésének ill. kiadásának feltétele be nem következik.

A földhivatali eljárás teljes körű lebonyolítása – A Varga Ügyvédi Társulás otthonosan mozog a földhivatali eljárásban, így akár 5-10 nap alatt is be tudja jegyeztetni a megbízás tárgyát képező jogot.

Tájékoztatás az eredményről – Ön minden munkafolyamatról teljes körű tájékoztatást kap.

Mindezeket Ön nem százalékos, hanem a tényleges munkaidővel arányos ügyvédi díjért kapja, hogy az egyszerű ingatlan ügyletekért is ár-érték arányban egyedi értékű szolgáltatást kapjon.

Kapcsolat

Nemzetközi szakértőink becslései szerint a jelenlegi ingatlanpiaci bumm nem fog örökké tartani, mivel az ingatlanpiac számai mögött jelenleg nincs fenntartható vásárlóerő, gazdasági teljesítmény és életszínvonal növekedés Magyarországon. Aki felismeri az átmeneti, rendkívüli helyzetből adódó lehetőségeket, az előttünk álló néhány évben akár évi 30% tiszta hozamra is szert tehet, kockázatok nélkül. Ha rendelkezik legalább 10 millió forint ingatlanba fektetni kívánt összeggel, látogasson meg bennünket egy kötetlen beszélgetésre, és győződjön meg saját maga az általunk nyújtott lehetőségekről.

A hagyományos (elsődleges) ingatlan ügyletek (adásvétel, csere, ajándékozás, jelzálogügyletek stb.) mellett származtatott (másodlagos) ingatlanügyletekkel is foglalkozunk, például ingatlanfedezetű követelések értékesítésével, engedményezésével, vagy opciós ügyletekkel. Ön milyen ingatlanügylettel kapcsolatban keres megbízható ügyvédi partnert? Ingatlant vásárol vagy értékesít? Üzleti célból vagy magáncélból? Rendezni szeretné a családon belül az ingatlanviszonyokat? Jogi kockázatok miatt biztonságban szeretné tudni az ingatlanvagyont? Ajándékozni vagy cserélni szeretne? Befektetést keres? Ingatlanjogi tanácsra van szüksége?

Vannak, akik az ingatlanpiaci tendenciákat a keresleti vásárlóerővel vagy a jegybanki alapkamat mértékével magyarázzák. Amikor saját három évtizedes ingatlanpiaci tapasztalatunkat kérdezik, azt válaszoljuk, hogy időközben volt egy rendszerváltás, de az emberek többségének gondolkodása még mindig olyan, mint a kalitkában született madár, aki nem repül ki, pedig a kalitka ajtaját kinyitották. Egy határok nélküli Európában, illetve egy határok nélküli világban teljes mértékben jelentéktelen a magyarok vásárlóereje és alapkamata. A magyar ingatlanárakat a kereslet határozza meg, amely a világban zajló folyamatokra reagál. Az ún. „keleti blokk”, benne a legvidámabb barakkal, Magyarországgal fél évszázadra leszakadt a világ körforgásáról, így nagyjából ennyi időre van szükség, hogy visszakerüljön abba. A reintegráció 1980-as évek második felében kezdődött, amikor a Varga Ügyvédi Társulás is megkezdte működését, és napjainkban felgyorsult. A következő években az ingatlanügyletek válnak majd a gazdaság egyik húzóágazatává, ahogy a világ egyre több országa válik az ott lakók számára élhetetlenné.