Ha valaki úgy jelentkezik be nálunk, hogy szeretne alapítani egy Kft.-t, megkérdezzük, hogy egy cégjegyzékszámot és egy adószámot szeretne létrehozni, vagy vállalkozást szeretne alapítani.


Aki vállalkozik, az minél nagyobb árbevételre, profitra törekszik, minél alacsonyabb kockázat- és költségszint mellett. Ha valaki úgy jelentkezik be nálunk, hogy szeretne alapítani egy Kft.-t, megkérdezzük, hogy egy jogi személyt szeretne létrehozni, vagy vállalkozást szeretne alapítani. Jogi személy létrehozását, valódi vállalkozási tevékenység szándéka nélkül nem érdemes ránk bízni, mivel több más szolgáltató létezik, aki ezt az adminisztratív folyamatot alacsonyabb áron vagy ingyen vállalja, mint egy prémium kategóriás, nemzetközi ügyvédi konzorcium. Az ingyenes szolgáltatóktól az ember azt kapja, amit várhat: egy cégjegyzékszámot és adószámot, valamint korlátlan személyes felelősséget a saját magánvagyonával, egy veszélyes üzemért, amelyet gazdasági társaságnak neveznek. A Varga Ügyvédi Társulás olyan hosszú távú együttműködési lehetőségeket keres, amelyben hasznosítani tudja vállalkozás tervezési, szervezési és működtetési tapasztalatát, éves szinten akár 30-40% hatékonyságot elérve a megbízó számára.

A cégeljárás terén Magyarország az ellentmondások országa. A magyar adójog és cégjog területén azt gondolnánk a magyar ember mozog otthonosabban, ennek ellenére a külföldiek előszeretettel alapítanak magyar céget akkor is, ha kizárólag Magyarországon kívül folytatnak tevékenységet, mivel állításuk szerint Magyarország adóparadicsom. Ha Magyarország adóparadicsom, akkor tízből kilenc magyar cégtulajdonos, cégvezető miért panaszkodik a magas adóterhekre, a rugalmatlan adójogi normákra? Ha viszont nem adóparadicsom, akkor mi a magyarázat arra, hogy tízből kilenc magyar ember személyesen vagy közeli hozzátartozóján keresztül érintett egy gazdasági társaságban (cégben) mint tulajdonos vagy ügyvezető? Tapasztalatunk szerint az ellentmondani látszó állítások egyaránt igazak, mivel a magyar cégek alapításának, működésének jogi környezete annyit ad a cégtulajdonosoknak, cégvezetőknek, amennyit kihoznak belőle. A Varga Ügyvédi Társulás abban tud újat, mást, többet nyújtani Önnek, hogy kihozza a maximumot a jogszabályi lehetőségekből, amit a magyarországi jogi környezet nyújthat Önnek. Minden cégnek az a célja, hogy a lehető legalacsonyabb költség- és kockázat mellett a lehető legmagasabb árbevételt, profitot, eredményt érje el, egy fenntartható fejlődési pályán. Egy tudatos cégvezetőnek, tulajdonosnak ezen felül emberi szempontok is meghatározzák a döntéseit, mivel törekszik az egyensúly megtalálására a munka és a magánélet között, az anyagi javak és a szabadság helyes arányára rátalálni és azt megtartani. A cél megvalósítása azzal kezdődik, hogy alapítunk egy új céget, vagy vásárolunk, esetleg átalakítunk egy már létezőt, a hatékonyság, a LEAN és a startupok elveinek megfelelően. Ha úgy gondolja, eljött az idő, lépjen kapcsolatba egy holisztikusan gondolkodó szakértő csapattal, és beszélgessünk el a terveiről, és arról, miben tudunk segíteni, kötetlenül. 

 Kapcsolat

Ajánlás

„Cégcsoportunk a Varga Ügyvédi Társulásra bízza cégügyeit. Azt már megértettük, hogy a know-how nem a formanyomtatványok kitöltéséhez, vagy a cégbírósági eljáráshoz kell, hanem a jogi megoldások tervezéséhez és a jogi kockázatok kiküszöböléséhez.”