Érdemes-e egy adott tevékenységre vállalkozást alapítani?

Mikor alapítsunk vállalkozást egy adott tevékenységre? Az ügyvédi tevékenységen kívül nem sok saját tapasztalatom van vállalkozási tevékenység terén. Az elmúlt években azonban sok embernek segítettem sikeres vállalkozása beindításában és működése során mint ügyvéd, és tőlük láttam, tanultam egyet s mást. Régóta tervezem, hogy erről írok egy posztot.

Tovább olvasom
 

Dr. Varga Detre


A Kft., a Zrt. vagy a Bt. a jobb cégforma?

Cégalapítás vagy cégmódosítás előtt –mint amilyen az előttünk álló kötelező jegyzett tőke emelés– gyakran teszik fel nekünk a kérdést, melyik cégforma tulajdonképpen a legjobb? Erre keressük a választ. A társasági formaváltás nem könnyű, ezért érdemes körültekintően mérlegelni.

Tovább olvasom
 

Dr. Varga Detre


Ingatlan bérbeadásának jogi szabályai és adózása - 11 jó tanács ügyvédtől

A neten sok közhelyes, semmitmondó és unalmas cikket lehet olvasni a témában, ezért mondhatjuk, hogy hiánypótló jellegű ez a kisokos mindenkinek, akit a lakás bérbeadásának adózása és szabályai érdekelnek. A bérbeadók többsége ezután is az internetről letöltött bérleti szerződés mintákkal, jogi tanács nélkül fog eljárni, de te talán nem fogsz közéjük tartozni, és sosem kell majd pereskedned a bérlőddel vagy rendőrségre járnod.

Tovább olvasom
 

Dr. Varga Detre


A Varga Ügyvédi Társulás ügyfélkapuja

A Varga Ügyvédi Társulás 2011-ben vezette be TQM elnevezésű ügyviteli rendszerét, amely magába foglal egy saját fejlesztésű ügyfélkapu rendszert is. Az egyedi szoftver Közép-Kelet Európa egyik legmagasabb szintű ügyvédi ügyviteli rendszere. Erről kérdeztük dr. Varga Detre ügyvédet.

Tovább olvasom
 

Czombos Tamás