Törvényesen a lehető legkevesebb adót


Az egyszerű alkotmányos alapelvből, hogy mindenki képességeihez mérten köteles hozzájárulni a közterhekhez, szövevényes, még szakemberek számára is nehezen átlátható jogszabály dzsungel nőtt ki. Amikor jogügyleteket tervezünk, vagy jogügyletekkel kapcsolatban adunk jogi tanácsot, egyben adójogi elemzést is folytatunk, hiszen egyik vagy másik jogi megoldás között nagyon nagy különbség lehet a befizetendő adó mértékében.

Szemléletét tekintve kétféle adózó létezik, és Ön dönti el, melyik csoportba tartozik. Az első csoportba, amely az emberek 90%-át kiteszi, olyan emberek tartoznak, akikkel az adózás csak úgy megtörténik. A véletlenen, a körülményeken vagy az adóhatóságon múlik, hogy mennyi adót fizetnek, vagy hogy megbüntetik őket. Ők általában nem elégedettek a magyar adórendszerrel, a lehetőségekkel. A másik csoportba azok tartoznak, akik tudatosan kialakított adóterv alapján működnek, kihasználva a jogszabályok adta kiskapukat, de még a jogszabályok keretei között maradva. Ők a magyar adórendszert paradicsomnak tartják, és sokszor a világ másik oldaláról jönnek ide, hogy céget alapítsanak és itt vállalkozzanak.

Van egy ajánlatunk az Ön számára: ajándékozzon könyvelőjének egy ingyenes konzultációt a Varga Ügyvédi Társulás adójogi szakértőjével, hogy megtudja, hogyan tudna legálisan lefaragni a befizetett adóforintokból.