Süleyman Serdal Balkanli

Süleyman Serdal Balkanli

Mersinben, Törökországban született, az Irak felé tartó kereskedelem központjában, ciprusi állampolgárként. Katonai szolgálatát Észak-Cipruson, a török hadsereg katonájaként töltötte. Kettős identitását a mai napig megőrizte, és egyszerre tartja magát töröknek és észak-ciprusinak. Mai napig az észak-ciprusi török köztársaság jogi képviselője Törökországban, édesanyja, Rabia Balkanli ügyvéd pedig az ankarai észak ciprusi egyesület elnöke.

A fiatal Serdal a jogi szakma két ágába is közelről bepillantást nyert: édesapja a török köztársaság ügyészeként büntetőügyekkel, édesanyja ankarai ügyvédként polgári ügyekkel foglalkozott. Édesanyján keresztül megtanulta, hogy a jogi ügyekben a személyes kapcsolatok jelentik a megoldáshoz vezető hidat, édesapjától, Cüneyt Balkanlitól pedig megtanulta, hogy a jogi önképzést megalkuvás nélkül soha nem szabad abbahagyni.

A török szokások konzervativizmusát, túlzott röghöz kötöttségét béklyónak érző fiatal ügyvéd belevetette magát a nemzetközi ügyekbe, és Oxford közelében szakjogászi képesítést szerzett, a kontinentális típusú török jog mellett megismerve az angolszász jogrendszert is.

2008-ban egy ankarai, diplomáciai testületekhez kötődő nemzetközi ügyvédi irodában ismerkedett meg Dr. Varga Detre ügyvéddel, aki külső jogi szakértőként tevékenykedett nemzetközi jogi projektekben. A két világutazó ügyvéd hamarosan összebarátkozott, és amikor a vezetőség személyi kérdései miatt a nemzetközi ügyvédi iroda feloszlott, Serdal a családi ügyvédi dinasztiát képviselve belépett a Varga Ügyvédi Társulásba.

Serdal megtalálta a közös értékrendet a Varga Ügyvédi Társulással. Minden ügyhöz hihetetlen alapossággal és kreativitással áll hozzá, noha mediterrán lazaságot sugároz. Ingatlanjogi, cégjogi és gazdasági jogi tranzakciókban szilárd hátteret nyújt, és ő képviseli az összekötő kapcsot a Varga Ügyvédi Társulás és a Közel-Kelet, ill. a Közép-Kelet között. Környezete „kétkezes” ügyvédként ismeri, tehát vállal képviseletet büntetőügyekben is, noha elsősorban gazdasági-, közlekedési- és más, nem erőszakos bűncselekmények ügyében.

Minden egyes kapcsolatot különös odafigyeléssel kezel, és nem riad vissza attól sem, hogy későbbi profit reményében vállaljon fel mindenki által veszettnek tartott ügyeket. Az ügyvéd ügyfél kapcsolatot inkább emberi kapcsolatnak és nem üzleti kapcsolatnak tartja.

Serdalt egy ügy akkor kezdi érdekelni, amikor mások lemondtak róla: 2013-ban az elkobzás előtti utolsó napon szabadított fel egy lefoglalt, Irakba tartó helikoptert, minisztériumi szintű kapcsolatokat megmozgatva.


Vissza

Tudjon meg többetLépjen velünk kapcsolatba